top of page

Uitreiking van de Koninklijke Erepenning


Op zondag 24 maart 2019 was de kick-off van ons jubileumjaar, honderd jaar Kunst en Vriendschap in Balgoy. We hebben toen als bestuur de ambitie uitgesproken om behalve een jubileumconcert, een reünie, een feestavond en iets speciaals voor de jeugd ook tastbare herinneringen aan het jubileumjaar te willen realiseren. Ons doel was een eigen muziekcompositie en de Koninklijke Erepenning.

Het is een heel feestelijk jubileumjaar geworden met vele mooie momenten, zoals een kermisconcert, carnavalsconcert, jubileumconcert en een feestweekend. De première van de eigen muziekcompositie “Music Village – Van diek tot wettering” was in het feestweekend op 19 mei 2019 en begin maart van dit jaar kregen we te horen dat ook de aanvraag voor de Koninklijke Erepenning was gehonoreerd.

Wij dachten: Het is dus gelukt! Na honderd jaar zo goed mogelijk bijdragen aan het gemeenschapsleven in Balgoy door het in stand houden en bevorderen van een gezamenlijke beoefening van instrumentale muziek, kunnen we nu een visitekaartje afgeven met een eigen muziekstuk en hebben we een tastbare herinnering voor de toekomst, de Koninklijke Erepenning. De uitreiking van de Koninklijke Erepenning werd gepland tijdens de feestelijke jaarvergadering op 19 maart als afsluiting van het jubileumjaar. En toen kwam corona! Alles werd anders en door de lock-down werd de uitreiking onmogelijk.

Maar het leven gaat door en de burgemeester van Wijchen, Marijke van Beek, komt vanavond om 20.00 uur naar Balgoy om op gepaste wijze de Koninklijke Erepenning uit te reiken. Dat gaat buiten plaatsvinden op de parkeerplaats naast dorpshuis ’t Ballegoijke en in overleg met het bestuur van het dorpshuis en de gemeente Wijchen nemen we alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn in acht. Alle leden, ereleden en jeugdleden zijn hiervoor uitgenodigd, want deze uitreiking is een echte verenigingsactiviteit. Genodigden dienen zich wel te houden aan de regels en aanwijzingen van de aanwezige bestuursleden. Vanzelfsprekend zijn tijdens de uitreiking de algemene instructies van de Rijksoverheid van kracht:

1. Houd 1,5 meter afstand; schud geen handen; was de handen regelmatig met zeep of alcohol; hoest- en nies in de elleboog; gebruik papieren zakdoekjes.

2. Blijf thuis als je zelf één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging; of iemand in jouw huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Comments


Gekenmerkte Berichten
Recente Berichten
Archief
Zoeken met Labels
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page