top of page

Geslaagd LenteconcertWe kunnen terugkijken op een prachtig Lenteconcert, afgelopen zaterdag 20 april, in ons dorpshuis ’t Ballegoyke in Balgoy, waarbij drie muziekverenigingen samenkwamen voor een geslaagde uitwisseling. Het opleidingsorkest JOOG (Jong en Oud Ons Genoegen) uit Millingen aan de Rijn, harmonie Meer Vreugd uit Gassel en wij als gastheer brachten samen meer dan honderd muzikanten op de been, die na elkaar een gevarieerd programma ten gehore brachten.


JOOG, onder leiding van dirigent Peter Wintjes, die sinds september 2019 aan het roer staat van het opleidingsorkest, bracht veel plezier in het samen muziek maken. Hun programma van deze keer was met name pop- en lichte muziek, met werken als Bruno Mars Greatest Hits en het slotnummer 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis.


Na JOOG betraden wij zelf het podium, onder de bezielende leiding van opnieuw dirigent Peter Wintjes. Hij is al meer dan 40 jaar onze dirigent en die band met de muzikanten is duidelijk zichtbaar en voelbaar tijdens het concert. Het programma van Kunst en Vriendschap was ook met name lichte muziek, met werken als Moby Dick van Michael Geisler, waarin de noodlottige tocht van een walvisvaarder ten gehore wordt gebracht. Als knipoog naar het naderende jaarlijkse songfestival, mocht een ABBA medley niet ontbreken. De Zweedse groep won in 1974, precies vijftig jaar geleden dus, het songfestival met het liedje 'Waterloo'. Deze nostalgische medley bracht een vleugje nostalgie en energie naar het concert, waardoor het publiek werd meegenomen op een muzikale reis door de tijd.


Het concert werd vervolgens besloten door harmonie Meer Vreugd uit Gassel onder leiding van dirigent Bart van Zutven, dat met een bezetting van ruim veertig mensen, het podium helemaal vulde. Ook zij brachten een mooi en gevarieerd programma ten gehore met werken als Trois Danses van Aram Khachaturian en een mooie afsluiting met Bella Ciao in een arrangement van Henk Ummels. Dit oorspronkelijke protestlied uit de 19e eeuw transformeerde tot een partizaans verzetslied ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waardoor het een bijzondere en betekenisvolle afsluiting van het concert vormde.


De gezelligheid en het speelplezier was goed voelbaar in de drukbezette dorpshuiszaal, waar de vele bezoekers genoten van de vrolijke en muzikale klanken van het opleidingsorkest, ons mooie en enthousiaste optreden en de prachtige afsluiting door harmonie Meer Vreugd. Het enthousiasme van muzikanten en bezoekers vormde de basis voor de levendige en gezellige sfeer van de avond.


Al met al was dit Lenteconcert in ons dorpshuis weer een groot succes, waarbij het optreden van de drie verenigingen een prachtige uitwisseling van muziekkunst en vriendschap tot stand bracht.


Kommentare


Gekenmerkte Berichten
Recente Berichten
Archief
Zoeken met Labels
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page