top of page

In Memoriam - Jan Rossen (1944-2016)


Harmonie Kunst en Vriendschap ontving afgelopen zondag het droevige bericht dat Jan Rossen is overleden. Met zijn 71 jaren - hij werd geboren op 4 april 1944 - was Jan Rossen het oudste lid van onze vereniging. Hij is pas op relatief late leeftijd blaasmuzikant geworden. Toen Jan op meer dan dertig jarige leeftijd saxofoonles ging nemen, was hij natuurlijk al wel een muzikant in hart en nieren. Met het dansorkest “de Blackbirds” was hij met name in de weekenden altijd op pad in de regio om bruiloften en partijen op te luisteren met muziek. Zijn toenmalige muziekleraar Jan Meyvis, die in die tijd dirigent was in Balgoy, heeft Jan overgehaald om het eens bij Kunst en Vriendschap te proberen. En hij is er nooit meer weggegaan. Jarenlang heeft Jan op de repetitieavond zwager Jan van Beuningen opgehaald in de Eindsestraat, terwijl zijn vrouw Marietje dan uitstapte en bij Joke ging buurten. Jan Rossen, was de meestal rustige muzikant op de achterste rij met de baritonsaxofoon, die genoot van muziek maken. Een rasmuzikant die de jongeren hielp als er wat aan het instrument mankeerde of ze van welgemeend advies voorzag. Ook een gedreven muzikant, die toen zijn gezondheid minder werd, niet wilde stoppen. Hoewel zijn handen niet meer wilden, het lopen steeds moeilijker werd en hij moeite had met de coördinatie en het lezen, wilde hij eigenlijk niet van ophouden weten. Tegen beter weten in, hij wist dat zelf ook wel, hield hij vol tot het echt niet meer kon en we samen met Marietje in goed overleg besloten dat Jan ging stoppen met musiceren, maar wel actief bleef voor zover dat mogelijk was, bij niet muzikale activiteiten. Het was niet gemakkelijk voor Jan, maar hij bleef positief en als het kon was hij nog aanwezig bij activiteiten van de vereniging. Bij het carnavalsconcert op 24 februari jongsleden vroeg de vereniging Jan of gebruik mocht worden gemaakt van zijn scootmobiel. Hij kwam die zelf brengen en genoot zichtbaar van het concert en de aandacht die hij kreeg. Afgelopen donderdag kregen we tijdens de repetitie te horen dat het niet goed ging met Jan’s gezondheid. Hij overleed op zondag 13 maart om 11.45 uur. Harmonie Kunst en Vriendschap verliest in Jan een enthousiast, trouw en gewaardeerd lid en groot muzikant. Wij wensen Marietje en de familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Gekenmerkte Berichten
Recente Berichten
Archief
Zoeken met Labels
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page