top of page

Lid worden

 

Bent u na het bekijken van onze website enthousiast geworden en heeft u misschien interesse om lid te worden van onze vereniging, dan nodigen wij u van harte uit om eens een repetitie-avond bij te wonen als corona het weer toelaat.

 

Wilt u eens kijken hoe het er bij ons aan toe gaat tijdens zo'n repetitie komt u dan eens langs op woensdagavond (drumband) of donderdagavond (harmonie). Wij repeteren op woensdag van ca. 20.00 uur - 21.30 uur en op donderdag van 20.00 uur - 22.15 uur.

Voor informatie kunt u vanzelfsprekend ook contact opnemen met een van de bestuursleden.

Hoe aan te melden als lid van harmonie Kunst en Vriendschap?
 

  • Vul het aanmeldingsformulier * in.

    *klik op de link "aanmeldingsformulier" hierboven en het aanmeldingsformulier wordt weergegeven als pdf-bestand. Print het, vul het in en stuur het op.

 

Algemene informatie (geactualiseerd februari 2021):
 

Contributie

  • Aspirant-lidmaatschap zonder bruikleen instrument KenV : € 12.50 per jaar.

  • Aspirant-lidmaatschap met bruikleen instrument KenV: € 75.00 per jaar. 

  • Lidmaatschap tot 18 jaar : € 75.00 per jaar.

  • Lidmaatschap 18 jaar en ouder : € 100.00 per jaar.
     

Instrument van KenV / geen lid KenV

Als je een instrument van KenV in bruikleen hebt (bijv. iemand die op de muziekschool zit) maar verder geen (contribuerend) lid van KenV bent, dan betaal je de kosten voor het huren van het instrument. Dit is gelijk aan het contributiebedrag bij gewoon lidmaatschap.
 

Instrument van KenV/ lid KenV

Als je een instrument van KenV in bruikleen hebt én al (contribuerend) lid bent van KenV betaal je de bedragen zoals hierboven vermeld. In dit geval vervallen de extra kosten voor huur van een instrument.

Voor alle duidelijkheid:

Er is dus geen verschil in te betalen contributie tussen een contribuerend lid van KenV met een eigen instrument of instrument van KenV. Aspirant-leden gaan € 75.00 per jaar betalen als ze een bruikleen instrument van KenV gaan gebruiken. 

 

Instrumenten K&V

Harmonie Kunst en Vriendschap kan diverse instrumenten voor lening aanbieden, mits deze voorradig zijn.

 

Muziekles en subsidie

De vereniging kan en wil ook graag adviseren en bemiddelen tot het nemen van blokfluit en/of muzieklessen via ons bekende muziekdocenten. Als leerling kunt u zich ook aanmelden als aspirant lid van onze vereniging. Dit kost u € 12,50 per jaar, maar is ook een voorwaarde voor het aanvragen van gemeentelijke subsidie (zie de website www.wijchen.nl en zoek naar “Subsidie jeugdleerlingen muziekverenigingen’). Als de leerling het cursusjaar afrond en aspirant lid van onze vereniging blijft, krijgt u namens de harmonie € 40,= retour. De aspirant leden zullen soms ook betrokken worden bij optredens en andere activiteiten van de vereniging. 

Project Muziek Spelenderwijs
- Muziek maken is LEUK en SAMEN muziek maken is nog leuker -

Dit project, gestart in 2020, is een projectsubsidie muziek educatie met blokfluit voor basisschoolkinderen in Wijchen en aangevraagd door harmonie Kunst en Vriendschap Balgoy. 

Meer, enthousiastere en betere muzikanten in de gemeente Wijchen. Dat is het doel van de samenwerking van harmonie Kunst en Vriendschap uit Balgoy met Janneke’s Muziekpraktijk uit Velp (N.Br.). In een project van 3 jaar, gebruik makend van een voor de vereniging nieuwe leermethode, basisschoolleerlingen enthousiast maken voor (blaas)muziek. Op het eind van het project zal geëvalueerd worden of de methode heeft bijgedragen aan de instroom van nieuwe blaasmuzikanten voor de harmonie en meer gewaardeerd wordt door de kinderen dan de klassieke methode. 

Dit is een project in het kader van de subsidieregeling jeugdleden muziekverenigingen van de gemeente Wijchen. De gemeente Wijchen stelt geld beschikbaar voor jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen. Zoals eerder beschreven, betaalt de gemeente mee aan de kosten van muzieklessen die jeugdleden volgen om het muziekdiploma A en/of B te halen. Behalve deze individuele subsidies aan muziekleerlingen, is er ook geld beschikbaar voor projecten die in bredere zin bijdragen aan jeugdmuziekonderwijs in de gemeente. De gemeente wil met deze bijdragen bereiken dat de jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen nog beter muziek leren maken. Zo kunnen zij meedoen met het orkest van de vereniging. Op deze manier wordt gezorgd dat de Wijchense muziekverenigingen nog lang kunnen blijven doorspelen. Deze projectsubsidie sluit aan bij deze regeling. 

Drumexperience Balgoy

Van 2016 tot en met 2019 heeft de harmonie een ander project gedraaid met als doel meer en betere slagwerkers in de gemeente Wijchen. In dit uniek project hebben we in 3 jaar toegewerkt naar een slagwerkspektakel met nieuwe slagwerkers tijdens het 100-jarig bestaan van Kunst en Vriendschap in 2019. Harmonie Kunst en Vriendschap heeft dit gerealiseerd samen met Cultuurknooppunt Wijchen en de Wijchense scholen (met name de Roncallischool).

Opmerking betreffende contributiebetaling:

Harmonie Kunst en Vriendschap heeft een geautomatiseerde contributie-inning door de vereniging, wat o.a. voor de vereniging kosten en moeite bespaart. (een eventuele wijziging, aanmelding of afmelding e.d. kan in de administratie door de vereniging zelf eenvoudig geregeld worden). Ben je het onverhoopt niet eens met een afschrijving, dan kun je met behulp van de rode kaart direct het geld weer “terughalen”; je blijft baas over eigen rekening! Als er geen keuze is gemaakt betreft de betalingstermijn, zal automatisch een jaarbetaling aangenomen worden. Heb je nog vragen, neem dan even contact op met het bestuurslid dat de ledenadministratie verzorgd.

bottom of page